Kitl Syrob Jahodový 500ml
Detailní popis produktu
Kitl Syrob Jahodový 500ml
Vynikající jahodový sirup vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů.
Co jste o jahodách možná nevěděli
Na červených plodech jahod si pochutnávali lidé už ve starověkém Římě. Jahodník velkoplodý, který se pěstuje dodnes, vyšlechtil již v roce 1766 zahradník na dvoře Ludvíka XV. U nás se začaly více pěstovat v 19. století v oblasti Neveklovska. Jahody byly dříve označovány za královské ovoce či ovoce lásky. Ceněné jsou zejména pro své aroma, barvu a šťavnatost. Jahody se konzumují za syrova i tepelně upravené, v podobě marmelád, sirupů, používají se i k přípravě koláčů nebo ovocných knedlíků, lze je i zavařit jako kompot.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Složení: cukr, jahodové pyré (Fragaria vesca L., 12 %), jahodový koncentrát (Fragaria vesca L., 8 %), regulátor kyselosti: kyselina citrónová, koncentrát z mrkve a černého rybízu, konzervant: sorban draselný, vitamín C, přírodní aroma.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna není na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1411 kJ/332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 83 g, bílkoviny < 0,5 g; sůl < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 100 mg (125 % RHP*).
* RHP - referenční hodnota příjmu vitamínů u dospělých osob
Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Recepty z Jahodového Syrobu Kitl:
Domácí jahodová limonáda
- Kitl Syrob Jahodový
- Vychlazená soda
- Led
Do úzké, vysoké sklenice nalijeme Kitl Syrob Jahodový, přidáme led a doplníme vychlazenou sodou. Ozdobíme jahodou a čerstvou mátou.
Jahodový shake
- Kitl Syrob Jahodový
- Vychlazené mléko
- Led
Do vyšší nádoby vlijeme Kitl Syrob Jahodový, přidáme kostky ledu a dolijeme vychlazené mléko. Důkladně rozmixujeme a podáváme ve vysoké sklenici, pijeme nejlépe širokým brčkem.
Jahodové Bellini
- Kitl Syrob Jahodový
- Suchý sekt
- Limetová šťáva
- Led
Na dno vysoké sklenice s ledem nalijeme Kitl Syrob Jahodový, přidáme pár kapek limetkové šťávy a celé dolijeme vychlazeným suchým sektem. Ozdobíme čerstvou jahodou, můžeme přidat i měsíček limety.
Jahodový koktejl "Utopená jahoda"
- Kitl Syrob Jahodový
- Vodka
- Led
Do vysoké sklenice nasypeme podrcený led, nalijeme 1 díl kvalitní vodky a 1 díl Kitl Syrobu Jahodového. Zalijeme vychlazenou sodou. Můžeme ozdobit jahodou a snítkou máty.